Kreditvurdering af dine kunder

Mange danskere har eget firma, og dette er ofte familiens levebrød, og derfor betyder firmaets økonomi rigtig meget for den personlige økonomi. Hvis man i firmaet har svært ved at optage lån til firmaets drift, så må man ofte selv skyde en stor sum penge ind i firmaet eller låne penge hos kapitalindskydere.

Man kan alternativt optage lån i banker eller hos andre låneinstitutioner, men der findes også metoder til at nedbringe firmaets kapitalbehov. Som ejer af eget firma bør du derfor være yderst påpasselig med en kreditvurdering af dine kunder.

Derfor er det nødvendigt med en kreditvurdering

Det kan føles underligt at skulle tjekke baggrundsoplysninger på sine kunder i firmaet, men historisk set findes der mange dårlige betalere, og man kan derfor gardere sig ved at kun give kredit til de kunder, der har en god og stabil økonomi og betalingsevne.

Mange firmaer er blevet snydt for støre beløb både bevidst og ubevidst, og er man dårlig eller lemfældig med sin kreditvurdering, så kan man i værste fald gå konkurs med sit firma. Derfor bør du sikre dig og give dine kunder en maksimal kredit, før du skal stille dem krav om sikkerhed for din kreditgivning til dem. Det gælder både for materialer, varer og ydelser, så på den måde rammer det altså alle former for firmaer både landmænd, tømrere, tandlæger, lastbilchauffører, butikker mv.

Sådan kan du nemt indhente kreditoplysninger

Du kan på en nem måde indhente en kreditvurdering på dine kunder hos firmaet Bisnode, der har specialiseret sig i at levere grundige kredittjek kunder over hele verden. Her er kreditinformationerne altid opdateret, således man altid har et korrekt beslutningsgrundlag.

Kunderne har jo forskellige ordrestørrelser og behov, og visse firmaer med orden i de økonomiske forhold bør jo få gode kreditter indenfor rimelighedens grænser. Du bør altid huske på, at en forkert vurdering af en kundes betalingsevne kan koste mange penge på bundlinjen, og mange har tidligere i blinde givet kunderne høje kreditter, der i visse tilfælde kan vælte likviditeten for et firma.

Hvis en kunde ender med at gå konkurs eller i betalingsstandsning, så kan man risikere at få meget lidt af sit tilgodehavende, og dette må jo undgås for enhver pris. De vigtigste nøgletal ved en kreditvurdering er disse begreber:

 • Kreditrapporter
 • Regnskaber
 • Nøgletal
 • Kreditrating
 • Betalingsanmærkninger
 • Diverse

Sammenlign dine muligheder, når du køber reservedele til din bil

Det er selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at sammenligne dine muligheder, når du skal investere i reservedele til din bil. Det skyldes, at du har rigtig mange muligheder på det danske marked – og det er ikke ligefrem fordi, det koster det samme alle steder. Derfor kan der også være mange penge at spare hvis blot, du sørger for at vælge den rette forhandler. Dermed er det også tid, der er rigtig godt givet ud, da det bestemt kan mærkes på kontoen i sidste ende.

Det er det også vigtigt, at du ikke blot kører forbi den lokale reservedelsforretning i din by, hvad end det er en lokal én af slagsen eller det derimod f.eks. er en T. Hansen. Samtidig skal det også understreges, at du – med stor sandsynlighed – også kommer til at fortryde det, hvis du blot vælger at klikke dig forbi en vilkårlig webshop, der sælger nye reservedele. Der er nemlig mange fordele ved i stedet at gå udkig efter nogle brugte reservedele.

Er der risiko forbundet med at købe brugte reservedele?

 

I og med at der er rig mulighed for at spare penge penge ved at købe brugte reservedele, så er det selvfølgelig også en rigtig god idé, at du vælger at bevæge dig i denne retning ,hvis du har planer om at skulle købe nye dele til din bil. Det gælder uanset, om du vil lave forbedringer på din bil eller den derimod er gået i stykker.

Hvis du har planer om, at skulle investere i brugte reservedele til din bil, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du bør vælge at se mere på www.autoparts24.dk. Det er nemlig en stor markedsplads for brugte reservedele, der stammer fra autoophug – det er også ensbetydende med, at det er en professionel markedsplads, der forhandler dele til stort set alle typer af biler, der kan findes på det danske marked, som samtidig kan sikre dig, at kvaliteten er i top.

Der er mange penge at spare ved at købe brugte reservedele

 

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at den primære årsag til, at du skal vælge at investere i brugte reservedele til din bil er, at du har mulighed for at spare rigtig mange penge. I denne forbindelse skal det dog understreges, at det er essentielt, at du sørger for at vælge dele, der oprindeligt kommer fra en professionel autoophugger, så du er garanteret, at kvaliteten er i top.

Du skal ikke være bange for, at du ikke kan finde reservedele, der kan bruges til din bil. Som der tidligere er givet udtryk for, så kan du finde et utal af forskellige dele på det danske marked. Det kan dog anbefales, at du ikke går efter de absolut billigste dele på markedet, da der kan være kvalitetsmæssige forskelle på de dyrere og billigere dele.

Gør dig selv mere økonomisk uafhængig

For mange mennesker er deres tankegang umiddelbart sådan, at det at tage et lån bliver noget de forbinder med økonomisk forpligtelse og bundethed. De ser det at tage et lån, lige meget størrelse, udbyder og vilkår, som noget der begrænser én og placerer én i en form for gæld. Sådan kan man da på sin vis også vælge at se på det at låne. Dog kunne man også vælge at se modsat på det og se lånet, som havende den præcis modsatte effekt; nemlig muligheden for en langt større frihed og færre bekymringer i livet.

Når man tager et lån, fritager man nemlig sig selv for de økonomiske bekymringer man sikkert har båret rundt på over en længere periode af tid. Hvad end man mangler penge til at ordne noget som er i stykker på ens hus, ikke kan invitere familien på ferie til sommer eller ikke har råd til at sende børnene med på sommerlejr, så er det at sidde i økonomisk forlegenhed aldrig rart. Det kan godt være at man med et lån binder sig til udlåneren, men samtidig leverer man også en løsning på disse bekymringer, og skaber dermed mere kvalitet i hverdagen.

Kombinér dit lån med andre tiltag for at rette op på økonomien

Et lån kan altså være løsningen, hvis man stresser over hvordan ens hverdag hænger sammen rent pengemæssigt. For at se hvilke muligheder og tilbud der kan være inden for verdenen af lån, så besøg hjemmesiden her. Et lån kan være en kærkommen hjælp når tingene ellers virker håbløse, men det er samtidig ikke en løsning man bare må tage for givet. Et lån er nemlig ikke bare noget man lige gør – det kræver masser af overvejelse. Samtidig er det ikke noget man kan tage igen og igen, og derfor er man også nødt til at foretage sig andre ting for at rette op på situationen på længere sigt.

Sælg din bil på bilauktion og giv dig selv mere frihed

En af de ting man kan vælge at gøre, er at sælge sin bil. Bilen er noget mange bruger meget i hverdagen, men faktisk er den ofte undværlig. Cykel og offentlig transport gør det nemlig let at komme langt de fleste steder hen. Sælger man bilen, kan man derfor spare en masse penge på afgifter, benzin og reparationer. Bilen kan man sælge på flere måder. Mange vælger at sælge den via en automekaniker, men faktisk kan man også vælge at sælge den via en bilauktion. En bilauktion er en hurtig og effektiv måde at komme af med sin bil på, og den giver ofte også en god profit. Find bilauktion her, og se hvilke former for service der helt præcist kan tilbydes i forbindelse med dette.

Kombinerer man et fordelagtigt lån med salget af nogle af ens helt store pengeslugere, vil man uden tvivl opdage, at man ikke føler sig hæmmet, men derimod lettet. Selvom det indebærer afsavn er de flere penge nemlig lig mere frihed.

Alle kan få behov for at låne penge hurtigt

Uanset, hvor økonomisk ansvarlig man er, kan man havne i en situation, hvor man har brug for at lån penge hurtig. Livets uforudsigeligheder rammer os alle sammen og tvinger os lejlighedsvis til at træffe hurtige beslutninger, og beslutningen om at låne penge kan være en af dem. Tidligere var billedet at dem, som oftest optog kviklån, var mennesker som ikke havde styr på deres finansielle situation. Sådan er det ikke mere. For med bankernes modvilje til at låne almindelige danskere penge, og med den finansielle krise har der været et større og større behov for, at den gennemsnitlige dansker har måttet optage et hurtiglån.

Det er ikke et stigma at optage et hurtiglån

Netop fordi det tidligere har været forbundet med en vis form for stigmatisering at optage et hurtiglån, har mange danskere, som reelt har haft behov for pengene afholdt sig fra at optage lånene. Disse tider er ved at være forbi, og det er socialt acceptabelt at optage et hurtiglån, hvis livets tilfældigheder rammer en. Er man eksempelvis husejer, kan der nemt komme store uforudsete udgifter, som skal udbedres med det samme. Det kan være at fyret går i stykker, der er læk i taget, eller at varmtvandsbeholderen står af. Fælles for disse udgifter er, at de ikke kan vente med at blive udbedret, og her er det lånet kommer ind i billedet. Her hjælper det, hvis man betragter renterne ikke som en udgift, men som en investering. For låner man ikke pengene, bliver udgiften til eksempelvis at tætne taget, større og større desto længere tid der går. Låner man pengene med det samme og udbedrer skaden, begrænser man udgiften. Det samme gør sig gældende, hvis ens bil skal have lavet en akut reparation, og man er afhængig af bilen for at kunne komme til og fra arbejde. Så er det bedre at låne pengene for at få lavet bilen og beholde arbejdet, fremfor ikke at låne pengene og miste arbejdet.

Hurtiglån kan stiftes fornuftigt

Har du akut behov for penge, kan du optage et hurtiglån med sindsro. For i dag skal der oplyses de samlede omkostninger, inden du stifter lånet. Så du bliver oplyst om alle betingelserne og ved således, hvilken aftale du indgår inden, at du låner pengene. På den måde kan du også nemmere vurdere, hvor mange penge du kan låne for at være sikker på, du kan betale dem tilbage.

Gør det til en god oplevelse at låne penge med disse tips

Vil du låne penge, så kan du gøre dit for at sikre dig, at det bliver en god oplevelse. Der er enkelte faldgruber ved at låne penge, men disse faldgruber kan du let og elegant undgå. Skal det være en god oplevelse, så skal du tage dine forholdsregler og sørge for at være ekstra skarp gennem hele processen.

Overvej dine behov – har du brug for ekstra penge?

Det er ikke en god idé at låne penge uden et reelt behov. Du har måske en idé om, at det kunne være skønt at have flere penge i tegnebogen, men du skal overveje, om du rent faktisk har brug for ekstra penge.

Låner du penge på internettet, så bliver du som udgangspunkt ikke spurgt om lånets formål – i modsætning til i banken. Det betyder, at du kan bruge lånet, som du vil, men det er ikke ensbetydende med, at du kan glemme alt om sund fornuft.

Skal du have forudsætninger for at vurdere, om du har brug for at optage et lån, så skal du gennemgå din privatøkonomi slavisk. Kan du betale alle dine faste udgifter, og har du et fornuftigt rådighedsbeløb, så er det måske ikke nu, du skal låne penge.

Find en troværdig låneudbyder

Det er ikke en umulig opgave at finde en troværdig låneudbyder, da der findes rigtigt mange troværdige låneudbydere herhjemme. Det er dog ikke alle låneudbydere, der har de samme holdninger og værdier. Skal du have en god oplevelse, så skal du vælge en låneudbyder, der vægter gennemsigtighed, tillid og kundeservice højt.

Du kan f.eks. undersøge, hvilke låneudbydere der har specialiseret sig i at udbyde kviklån. Du kan ligeledes læse om andre låntageres oplevelser, så du kan danne dig et overblik over, hvilke udbydere der er troværdige – og hvilke udbydere du skal holde dig langt væk fra.

Brug tid på at undersøge lånets omkostninger

Selvom du er en anelse ivrig, så er det vigtigt, at du alligevel bruger tid på at gennemlæse den tilsendte lånekontrakt. Skriver du under på en lånekontrakt uden at undersøge lånets omkostninger, så risikerer du at sætte dig selv i en meget svær situation.

Den pålidelige låneudbyder vil sørge for, at du nemt og hurtigt kan gennemskue, hvilke omkostninger der følger med lånet. Omkostninger til oprettelse, administration, renter og betaling hører til blandt de mest almindelige.

Er du fortsat i tvivl om, hvad det koster at låne, så kan du bruge en låneberegner. Låneberegneren giver dig en indikation af, hvad dit lån i realiteten kommer til at koste. Undersøger du, hvad lånet koster, så undgår du uønskede overraskelser på et senere tidspunkt. Det er altså med til at sikre en god låneoplevelse.

Hvordan får du råd til at flytte til en storby?

Det kan være uoverskueligt dyrt at flytte til en storby. Dette kan vi som lejere desværre ikke ændre på, selvom vi meget gerne ville. Frygt dog ej, for så snart du har lært din økonomi og hverdagsrytme at kende, bliver det lettere at holde sig til et mere snævert budget, hvis du føler, at huslejen er den tungeste post. Her får du tre gode råd til, hvordan din tilflytning til storbyen kan blive ”billigere”.

En tur forbi det svenske vidunder – IKEA

Ikke nok med at huslejen og indskuddet i mange storbyer er afsindigt højt. Der er også mange andre tunge udgifter ved at flytte. Blandt andet det at skulle fylde dit nye hjem med møbler og køkkengrej. Den svenske succesvirksomhed, IKEA er dog løsningen på dette problem. Her kan du få smarte ting til dit hjem, som absolut ikke koster en formue. Du kan desuden blive overrasket over IKEAs produkters gode kvalitet – dine IKEA-møbler er ikke altid af ringe kvalitet, som ofte skal udskifte – men kan derimod faktisk holde i mange år fremover.

Lån penge til det tårnhøje indskud

Storbyerne er eftertragtede, og mange tusinde mennesker er på jagt efter boliger her. Når efterspørgslen er så stor, kan udbyderene også sagtens sætte prisen på husleje og indskud op – og herefter stadig få masser af lejeansøgninger. Ofte er der ikke noget at gøre ved denne tendens, da meget få udbydere skiller sig ud med lavere priser.

Det kan umiddelbart virke uoverskueligt at skulle betale disse priser, men der er ingen vej udenom – dog hjælp at hente. Du kan nemlig overveje at tage et kviklån, så du dermed kan finansiere det høje indskud og depositum. Der findes mange udbydere på markedet, så det kan virke en smule uoverskueligt at skulle vælge det helt rigtige til den bedste pris. Her kan du kigge på sammenlignende hjemmesider, som overskueliggøre de forskellige lånemuligheder, så du har mulighed for at vælge den rigtige løsning for lige netop din økonomi.

Find dig et fuldtids- eller fritidsjob

Alt efter hvor du befinder dig i dit liv, kan det være nødvendigt at få et fuldtids- eller fritidsjob. Hvis du er studerende, vil et fritidsjob give dig en økonomisk ”hjælpende hånd”. Jobbet behøver ikke være stressende, krævende eller omfattende – men kan sagtens være overskueligt og et udfordrende supplement til dine hverdagsaktiviteter. Hvis du er studerende, kan du desuden få et studiejob, som er relevant for dit studie og dit CV, når du engang er færdiguddannet.

Hvis du er i tvivl om de forskellige muligheder for et studiejob, er det en god idé at melde sig ind i en a-kasse. En a-kasse er helt gratis for studerende og koster et lille månedligt gebyr for andre medlemmer. Desuden arrangerer mange a-kasser arrangementer, som lærer dig at blive bedre til at skrive ansøgning og CV. Få et overblik over a-kasser her, så du let kan udvælge den a-kasse, som tilbyder lige netop, hvad du har brug for.

Find et lavrentelån, når du skal låne penge.

Der kan være mange årsager til, at man står og har brug for et lån. Det kan være pga. uforudsete omkostninger i hjemmet, hvis bilen beslutter sig for ikke at køre længere, eller hvis du har brug for den nyeste guitar. Andre gange er det mere bevidste årsager, der ligger bag. Måske er det blevet tid til at renovere et værelse, eller også trænger loftet til at blive malet af en professionel maler. Hvad end du måtte stå og have brug for, findes der den rette type lån.

Et godt råd er at finde et lavrentelån til dit projekt, hvis du står og hurtigt har brug for en lidt større pengesum. Navnet siger måske lidt sig selv, men der er netop tale om en type lån, hvor renten er lav og fast. Fordelen er netop, at man kun betaler lidt at sit lån i renter, så man ikke ender med at skulle tilbagebetale en hel del mere, end man lånte.

Før du har tænkt dig at lede efter et lavrentelån, er det naturligvis essentielt at undersøge din økonomi ordentligt og grundigt. Det er træls at ende i en situation, hvor du har en masse regninger, du ikke kan betale, fordi din økonomi ikke strækker sig langt nok. Rettidig tilbagebetaling skal selvfølgelig være muligt for dig, for ellers kan du være nødsaget til for eksempel at skulle låne penge af venner og familie, og du kan også ende i RKI-registeret – og hvis du ender der, kan det blive svært at låne penge i fremtiden.

Når du har gransket din økonomi og fået bekræftet, at du har mulighed for at betale en vis månedlig sats til et lån, så find et billigt lån hos D|E|R Privat Finans. Deres lavrentelån kommer altid med en fast årlig lav rente, og du kan låne op til 50.000 kr. Tilbagebetalingsperioden, der kan vare op til 72 måneder, bestemmer du helt selv – med andre ord vælger du helt selv, hvor meget du vil tilbagebetale om måneden. Du får sat pengene direkte ind på din konto, og D|E|R Privat Finans blander sig ikke i, hvad du bruger pengene til.

Det kan være svært at finde rundt i lån og økonomi, men der er ingen grund til at blive skræmt. Det vigtigste er at blot at huske, at man skal tænke sig om og undersøge sine økonomiske muligheder for et lån, før man kaster sig ud i det.

Sådan finder du det rette kviklån

De fleste familier i dag har gode indtægter men også tilsvarende høje udgifter, og en eventuel formue ligger ofte skjult i ejerboligen, så rigtig mange mennesker over hele landet har ofte en meget anstrengt likviditet. Det er derfor meget udbredt hos mange danskere, at der kun står store beløb på bankkontoen de første par dage i måneden, idet pengene hurtigt forsvinder til de faste udgifter i familiens budget. Sidst på måneden er kontoen ofte i bund, og eventuelle større indkøb skubber man derfor til næste måned, hvor likviditeten igen bliver bedre i en periode. For at forbedre familiens likviditet, opretter mange en budgetkonto i banken, hvor man bevilges et overtræk af en vis størrelse, som kan dække likviditetsproblemerne i de dyreste måneder i året. Men alligevel kan der jo opstå situationer i løbet af året, hvor man får brug for et stort kontantbeløb her og nu til køb af en brugt bil, ny computer, til flytning, en ferierejse og andre uventede udgifter, og i disse tilfælde vælger mange at optage et nemt kviklån.

Fakta om kviklån

Et kviklån er et lån, hvor man hurtigt får pengene til rådighed på sin konto. Hvis man skal til at kontakte kreditforeningen eller banken vedrørende et lån, så skal den slags ofte tinglyses, så der kan gå flere uger, før man får pengene til rådighed, og denne løsning dur jo ikke, hvis man skal slå til nu på et rigtigt godt tilbud. Et kviklån har visse administrationsomkostninger, gebyrer og renter, hvilket alle lån har, men hvis man kan leve med en lidt højere rente på lånet frem for banklån og realkreditlån, så kan det ofte godt betale sig at optage et kviklån, man skal blot sammenligne markedet grundigt, før man underskriver lånet. Mange kviklåns institutter har gennem tiden overtrådt markedsføringsloven, hvilket man kan se på diverse nyhedssider hos DR, og man bør altid læse vilkår og betingelser på et lån, før man tager imod dette.

Vælg den rette type lån til formålet

Med kviklån kan man ofte låne op til 50.000 kr. hos de fleste lånefirmaer uden problemer, og det er hurtigt at låne penge med et kviklån hos Prestamo.dk, da man her på hjemmesiden nemt kan søge et passende lån ud fra sin alder. Her kan man få listet de lånefirmaer, der har lån til din aldersgruppe og dit økonomiske behov. Normalt kræves der blot en rimelig indkomst samt ingen RKI-registrering, for at man kan godkendes til et kviklån. Hvis man alligevel skulle stå i registeret for dårlige betalere, så er alt håb ikke ude, men man må forvente en lidt højere lånerente. RKI hedder i dag Experian, og her registreres alle dårlige betalere, der har misligholdt et lån indenfor de seneste 3 år, uanset om der er tale om privatpersoner eller firmaer. På den måde er Experians kunder i forvejen advaret om låntagerens baggrund, men der findes alligevel flere muligheder for lån trods RKI hos Seedmoney.dk, idet man her kan læse om mulighederne, hvis man står registreret hos RKI/Experian. Som det fremgår af hjemmesiden Seedmoney, så bør man afholde sig fra at optage nye lån, når man står i RKI, da man nemt kan havne i en ond gældsspiral, men undtagelsesvist kan det i visse tilfælde stadig være en god idé at låne penge trods en RKI registrering.

Bolig under ungdomsuddannelse

Mange unge mennesker flytter hjemmefra, når de starter på en ungdomsuddannelse, der ikke altid lige befinder sig i nærheden af barndomshjemmet, så mange får her de første erfaringer med boligmarkedet i Danmark. Skal man købe eller leje, hvilken beliggenhed er bedst, hvad er boligbudgettet, og hvad er fordele og ulemper? Der findes mange ukendte fælder på boligområdet, og her kommer der hjælp til nybegynderne, så de ikke så nemt begår de fejl, som andre tidligere har begået.

Drømme om fremtiden

Som teenager får man så mange indtryk i hverdagen fra venner, familie, skole, internet, film og reklamer, så man kan ikke undgå at have idéer om, hvilken karriere man har tænkt sig i fremtiden. Nogle mennesker er i en ung alder fast overbeviste om deres job karriere, mens andre er noget mere usikre på det rigtige valg. Under alle omstændigheder gælder det om at videreuddanne sig efter folkeskolen, så der åbner sig mange muligheder, og man skal derfor vælge en form for ungdomsuddannelse. Man kan faktisk finde masser af viden og inspiration på nettet om de forskellige slags af ungdomsuddannelse, og hvis man for eksempel interesserer sig for at lave mad, så bør man overveje en ungdomsuddannelse indenfor kokkefaget. På hjemmesiden for Hotel- og Restaurantskolen kan man finde en ungdomsuddannelse indenfor kok, tjener, receptionist, ernæringsassistent eller gastronom. Man kan også vælge den mere tekniske ungdomsuddannelse HTX samt flere andre uddannelser. Når man har fundet sin drømmeuddannelse, så skal man til at finde en passende bolig.

Bolig under studierne

Tidligere var der kun tale om 3 muligheder, når studerende skulle finde en bolig, og det var disse:

 1. Leje en lejlighed
 2. Leje et værelse
 3. Kollegium

Det har aldrig før været så dyrt og så svært at finde billige studieboliger i de store byer, hvor uddannelsesstederne normalt befinder sig. Til gengæld har det heller aldrig før været så billigt at låne til en ejerbolig, så derfor er det nu et udmærket alternativ at overveje at købe en ejerbolig nær uddannelsesstedet, da de månedlige udgifter ofte er meget billige. Man kan snakke med bank og kreditforening for at få lavet en låneberegning og budget, og mange forældre hjælper ofte til som kautionist eller som ejer, da det endda kan være en god investering, nu da renterne er så lave som aldrig før.

Lav selv privatbudget i regneark

På internettet findes der masser af gode regneark, man kan hente helt gratis, og der er tale om både simple men også avancerede regneark, så man lettere kan overskue sin økonomi i detaljer. Hvis man har variable indtægter og variable udgifter, så kan likviditeten jo svinge en del, og så kan det undertiden være svært at bevare det økonomiske overblik.

Det er væsentligt nemmere, hvis man har en fast indkomst og faste månedlige udgifter, men de færreste har dette. Derfor kan man have en lønkonto med varierende beløb, og i krisetider kan der blive behov for et overtræk, når likviditeten er negativ, og udgifterne er altså større end indtægterne. Derfor kan det blive nødvendigt med en kassekredit eller et tillægslån, og man må prøve at finde det bedst mulige tilbud på lånemarkedet, og dette er normalt i banken eller hos realkreditinstituttet.

 

Lav selv en låneberegner med amortisering

En kassekredit har den fordel, at man kun betaler renter af det aktuelle overtræk, men ulempen er en lidt højere rente end ved et lån. Derfor vælger de fleste at låne et fast beløb, som de så kan afbetale over en periode på 5-10 år. Hvis man gerne vil bevare overblikket for sin økonomi, så kan man i et relativt simpelt regneark indtaste lånets hovedstol samt afbetalingsvilkårene, som er renter, afdrag og gebyrer samt betalingsdatoerne. Regnearket kan nemt udskrive en amortiseringsplan ud fra disse oplysninger, så man præcist kender sine ydelser på lånet i detaljer. På den måde kan regnearket også fortælle dig lånets årlige omkostninger i procent (ÅOP), og denne størrelse er mest interessant, da man med denne størrelse nemt kan sammenligne låntyperne.

 

Regneark komplet med privatbudget

Man kan finde flere regneark, hvor man så lægger et totalt budget for flere år ad gangen. Man kan indtaste de mest gængse poster i budgettet som er følgende:

 

 • Lønndtægter
 • Skat
 • Diverse skattefradrag
 • Evt. Fagforeningsbidrag og A-kasse
 • Kørselsfradrag
 • Børnepenge
 • Vuggestue, dagpleje og børnehave
 • Boliglån
 • Banklån
 • Forbrugsudgifter til vand, el og varme
 • Tøj
 • Mad
 • Forsikring
 • Telefon
 • Internet
 • TV kanaler og licens
 • Medicin
 • Tandlæge
 • Udgifter til bil herunder brændstof, forsikring, reparationer og afgifter
 • Øvrige transportudgifter
 • Gaver
 • Rejser
 • Renovering af fast ejendom
 • Øvrige udgifter

Kort sagt er der mange poster at holde styr på, så det er noget nemmere at bevare overblikket ved hjælp af et detaljeret regneark, der endda kan vise den forbedrede likviditet over en årrække, hvis man er boligejer og har betalt sine boliglån over en længere periode.