Hvordan får du råd til at flytte til en storby?

Det kan være uoverskueligt dyrt at flytte til en storby. Dette kan vi som lejere desværre ikke ændre på, selvom vi meget gerne ville. Frygt dog ej, for så snart du har lært din økonomi og hverdagsrytme at kende, bliver det lettere at holde sig til et mere snævert budget, hvis du føler, at huslejen er den tungeste post. Her får du tre gode råd til, hvordan din tilflytning til storbyen kan blive ”billigere”.

En tur forbi det svenske vidunder – IKEA

Ikke nok med at huslejen og indskuddet i mange storbyer er afsindigt højt. Der er også mange andre tunge udgifter ved at flytte. Blandt andet det at skulle fylde dit nye hjem med møbler og køkkengrej. Den svenske succesvirksomhed, IKEA er dog løsningen på dette problem. Her kan du få smarte ting til dit hjem, som absolut ikke koster en formue. Du kan desuden blive overrasket over IKEAs produkters gode kvalitet – dine IKEA-møbler er ikke altid af ringe kvalitet, som ofte skal udskifte – men kan derimod faktisk holde i mange år fremover.

Lån penge til det tårnhøje indskud

Storbyerne er eftertragtede, og mange tusinde mennesker er på jagt efter boliger her. Når efterspørgslen er så stor, kan udbyderene også sagtens sætte prisen på husleje og indskud op – og herefter stadig få masser af lejeansøgninger. Ofte er der ikke noget at gøre ved denne tendens, da meget få udbydere skiller sig ud med lavere priser.

Det kan umiddelbart virke uoverskueligt at skulle betale disse priser, men der er ingen vej udenom – dog hjælp at hente. Du kan nemlig overveje at tage et kviklån, så du dermed kan finansiere det høje indskud og depositum. Der findes mange udbydere på markedet, så det kan virke en smule uoverskueligt at skulle vælge det helt rigtige til den bedste pris. Her kan du kigge på sammenlignende hjemmesider, som overskueliggøre de forskellige lånemuligheder, så du har mulighed for at vælge den rigtige løsning for lige netop din økonomi.

Find dig et fuldtids- eller fritidsjob

Alt efter hvor du befinder dig i dit liv, kan det være nødvendigt at få et fuldtids- eller fritidsjob. Hvis du er studerende, vil et fritidsjob give dig en økonomisk ”hjælpende hånd”. Jobbet behøver ikke være stressende, krævende eller omfattende – men kan sagtens være overskueligt og et udfordrende supplement til dine hverdagsaktiviteter. Hvis du er studerende, kan du desuden få et studiejob, som er relevant for dit studie og dit CV, når du engang er færdiguddannet.

Hvis du er i tvivl om de forskellige muligheder for et studiejob, er det en god idé at melde sig ind i en a-kasse. En a-kasse er helt gratis for studerende og koster et lille månedligt gebyr for andre medlemmer. Desuden arrangerer mange a-kasser arrangementer, som lærer dig at blive bedre til at skrive ansøgning og CV. Få et overblik over a-kasser her, så du let kan udvælge den a-kasse, som tilbyder lige netop, hvad du har brug for.