Sammenligning af forbrugslån

Det er umuligt at undgå de mange lokkende annoncer fra firmaer, der tilbyder lån uden sikkerhed til forskellige forbrugslån, der jo kan bruges til rejser, nye hvidevarer, computerudstyr, renovering af boligen, bil, tøj mm. Fælles for de mange typer forbrugslån er en ret høj rente, da der normalt ikke er nogen krav om sikkerhedsstillelse i modsætning til traditionelle boliglån og billån.

Beregn lånets samlede udgifter

Mange lånefirmaer lokker med store overskrifter med ingen udbetaling, fri levering, og en startperiode uden renter og meget mere, så derfor kan det ofte være svært at gennemskue de samlede omkostninger ved lånet, da der også kan være skjulte gebyrer, når man nærlæser detaljerne om lånet. Man bør i stedet for fokusere på de årlige omkostninger i procent (ÅOP), da denne måleenhed dækker alle årlige omkostninger forbundet med lånet, og den blev netop indført af regeringen som lovpligtig, så forbrugerne nemmere kan sammenligne lånene.

Man bør altid forhøre sig grundigt om lånemulighederne, før man underskriver et forbrugslån, idet renterne svinger rigtig meget, og det er muligt at nedbringe ÅOP til et minimum, hvis man dels indhenter flere tilbud og måske selv bidrager med en udbetaling på lånet samt vælger en kort løbetid.

Undersøg også andre lånemuligheder

Man bør ikke glemme at kontakte sin egen bank vedrørende lånet, da banken måske kan give dig et bedre tilbud, således du kan købe varerne kontant via et banklån. Drejer det sig om større beløb, så bør man endda overveje at få lavet et tillægslån, hvis man ejer fast ejendom med friværdi, da realkreditlån er de absolut billigste lån på markedet. Man bør derfor tage en snak med sit realkreditinstitut om et tillægslån, men så skal der normalt være tale om mindst 100.000 kr., idet der jo kommer en del startomkostninger på et tillægslån, der jo skal tinglyses.