Sådan finder du det rette kviklån

De fleste familier i dag har gode indtægter men også tilsvarende høje udgifter, og en eventuel formue ligger ofte skjult i ejerboligen, så rigtig mange mennesker over hele landet har ofte en meget anstrengt likviditet. Det er derfor meget udbredt hos mange danskere, at der kun står store beløb på bankkontoen de første par dage i måneden, idet pengene hurtigt forsvinder til de faste udgifter i familiens budget. Sidst på måneden er kontoen ofte i bund, og eventuelle større indkøb skubber man derfor til næste måned, hvor likviditeten igen bliver bedre i en periode. For at forbedre familiens likviditet, opretter mange en budgetkonto i banken, hvor man bevilges et overtræk af en vis størrelse, som kan dække likviditetsproblemerne i de dyreste måneder i året. Men alligevel kan der jo opstå situationer i løbet af året, hvor man får brug for et stort kontantbeløb her og nu til køb af en brugt bil, ny computer, til flytning, en ferierejse og andre uventede udgifter, og i disse tilfælde vælger mange at optage et nemt kviklån.

Fakta om kviklån

Et kviklån er et lån, hvor man hurtigt får pengene til rådighed på sin konto. Hvis man skal til at kontakte kreditforeningen eller banken vedrørende et lån, så skal den slags ofte tinglyses, så der kan gå flere uger, før man får pengene til rådighed, og denne løsning dur jo ikke, hvis man skal slå til nu på et rigtigt godt tilbud. Et kviklån har visse administrationsomkostninger, gebyrer og renter, hvilket alle lån har, men hvis man kan leve med en lidt højere rente på lånet frem for banklån og realkreditlån, så kan det ofte godt betale sig at optage et kviklån, man skal blot sammenligne markedet grundigt, før man underskriver lånet. Mange kviklåns institutter har gennem tiden overtrådt markedsføringsloven, hvilket man kan se på diverse nyhedssider hos DR, og man bør altid læse vilkår og betingelser på et lån, før man tager imod dette.

Vælg den rette type lån til formålet

Med kviklån kan man ofte låne op til 50.000 kr. hos de fleste lånefirmaer uden problemer, og det er hurtigt at låne penge med et kviklån hos Prestamo.dk, da man her på hjemmesiden nemt kan søge et passende lån ud fra sin alder. Her kan man få listet de lånefirmaer, der har lån til din aldersgruppe og dit økonomiske behov. Normalt kræves der blot en rimelig indkomst samt ingen RKI-registrering, for at man kan godkendes til et kviklån. Hvis man alligevel skulle stå i registeret for dårlige betalere, så er alt håb ikke ude, men man må forvente en lidt højere lånerente. RKI hedder i dag Experian, og her registreres alle dårlige betalere, der har misligholdt et lån indenfor de seneste 3 år, uanset om der er tale om privatpersoner eller firmaer. På den måde er Experians kunder i forvejen advaret om låntagerens baggrund, men der findes alligevel flere muligheder for lån trods RKI hos Seedmoney.dk, idet man her kan læse om mulighederne, hvis man står registreret hos RKI/Experian. Som det fremgår af hjemmesiden Seedmoney, så bør man afholde sig fra at optage nye lån, når man står i RKI, da man nemt kan havne i en ond gældsspiral, men undtagelsesvist kan det i visse tilfælde stadig være en god idé at låne penge trods en RKI registrering.