Sådan kan du forbedre din kreditværdighed

Kreditværdighed og kreditvurdering er to vigtige begreber i låneverdenen.

Uanset om du låner penge i banken eller hos et låneselskab, så kan du forvente, at der bliver lavet en kreditvurdering af dig. Kreditvurderingen vil enten blive foretaget manuelt af en medarbejder eller automatisk af en robot. Denne vurdering har stor betydning for dine lånemuligheder, hvorfor det skal tages alvorligt.

Artiklen er skrevet til dig, som drømmer om at forbedre din kreditværdighed. Du kan søge yderligere inspiration hos TjekLån.

Udskyd ikke betalinger af regninger

Hvad gør du, når du modtager en regning? Betaler du den med det samme, eller putter du den straks i skuffen?

Er du en af dem, som af den ene eller anden grund ikke betaler dine regninger med det samme, så bør du ændre på dine vaner. Du skal jo betale regningerne før eller siden, så hvorfor ikke bare få det overstået nu?

Drømmer du om at blive kreditgodkendt, så bør du for alt i verden undgå at blive stævnet eller registreret som dårlig betaler, da det går hårdt ud over din kreditværdighed. Er du meget glemsom, så benyt dig af betalingsservice og slip dine bekymringer.

Få eksisterende gæld ud af verden

Det siger sig selv, at låneselskaberne hellere vil låne penge til en person, som er gældfri end en person, som hænger på en stor gæld. Derfor bør du – hvis muligt – få al eksisterende gæld ud af verden, før du ansøger om et lån. Er det urealistisk at indfri hele gælden, så skal du forsøge at betale så meget af gælden som overhovedet muligt.

Har du optaget mange lån gennem tiden, så start med at danne dig et overblik over, hvilke lån du har tilbagebetalt, og hvilke du mangler at tilbagebetale. Det er nærmest umuligt at blive gældfri uden et økonomisk overblik.

Øg din indtægt

Ja, det er nemmere sagt end gjort at øge sin indtægt, men en høj indtægt er altså en fordel, når man skal kreditvurderes. En høj indtægt er ikke blot med til at øge din chance for at blive kreditgodkendt, men også din chance for at få et billigt lån.

Få en højere indtægt ved at skifte job, tage ekstra vagter eller ved at forhandle om din løn. Det er ikke sikkert, at noget af dette kan lade sig gøre, men der sker jo ikke noget ved at gøre et forsøg. Har du allerede forsøgt at hæve din indtægt uden held, så kan du tænke i alternative baner. Forsøg i stedet at skære ned på dit forbrug.